Süt tüketimi öğrencilerin becerilerini etkiliyor


İSTANBUL (İGFA) – Okullarda öğrencilerin gelişimine dayanak olan en değerli besin eseri süt ve süt eserleri olmaya devam ediyor.

Uzmanlar sütün yağ protein, karbonhidrat, su, vitamin, mineraller üzere güçlü bir içeriğe sahip olmasından ötürü besleyiciliğinin yüksek olduğunu değerle vurguluyorlar.

Çocukların hem fizikî hem de zihinsel gelişimlerine yardımcı olan süt ve süt eserlerinin tüketimi büyük ehemmiyet taşıyor.

Sabah kahvaltısında yenilen peynirin, yemeklere eşlik eden yoğurdun büyüme çağındaki çocukların gelişimine olumlu tesiri oluyor. Kaliteli protein-aminoasit çocukların kaslarının güçlenmesine, öğrenme marifetlerinin gelişmesine katkıda bulunuyor. Teksüt, bilhassa çocukların beslenme çantalarına konulan 200 ml.’lik minik kutu sütlere büyük talep olduğunu ve anne babaların tercihini farklı günlerde alternatif olabilecek sade ve meyveli sütlerden yana kullandığını açıkladı.

Teksüt Satış Yöneticisi Murat Keleş, sütün yalnızca çocukluk ve gelişme periyotlarında değil, her yaşta içilmesi gereken bir besin olduğuna dikkat çekerek, “Sütün, çocukların hem fizikî büyümesini, kemik gelişimini hem de zihinsel gelişimini sağlıklı bir formda tamamlanmasında değerli rolü var. Çocukların hem severek tüketecekleri hem de kolaylıkla ulaşabilecekleri süt tıpkı vakitte onların okuldaki beslenmesinin değerli bir kesimi. Bu nedenle anne babaların çocukları için inançlı ve sağlıklı ambalajlarda sunduğumuz sütleri tercih etmesi bizi sevindiriyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir