Tuz dökülünce bağırsakları temizliyor! Yemekten sonra rahatlatan etki, şifa deposu Posted on Kasım 23, 2024Author admin 0 Tezgahlardaki yerini alan nar, içerisindeki hususlar sayesinde tam bir şifa kaynağıdır. Üzerine tuz dökmek kulağa tuhaf gelse de hem hafif hem de besleyici bir atıştırmalık elde etmenizi sağlar. İşte tatlı, ekşi ve tuzlunun birleşimiyle ortaya çıkan lezzetin yararları. Tuzlu nar, sırf birkaç dakika içinde hazırlanabilir. Bu pratik ve yararlı atıştırmalık, daha evvel tüketmeyenlerin çok şaşıracağı bir lezzete dönüşebilir. Üstelik yararı da bir o kadar fazla. Öğünler ortasında tüketerek sıhhatinizi güzelleştirebilirsiniz. Narın asidik ve lifli yapısı, tuzun mideyi yatıştırıcı tesiriyle birleştiğinde sindirimi hızlandırır ve hazımsızlık sıkıntılarını çözer. Bilhassa yemeklerden sonra narın üzerine tuz serperek tüketebilirsiniz. Sindirimi yavaş olan şahıslar için çok yararlıdır. Nar, potasyum açısından hayli varlıklı bir meyvedir. Potasyum, kan basıncını düzenleyerek tansiyon düzeylerinin dengelenmesine yardımcı olur. Tansiyonu düşük bireyler için tuzlu nar tüketmek, hem kan dolanımını artırır hem de baş dönmesi üzere meseleleri hafifletir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey tuz ölçüsüdür. Nar, doğal antiseptik özelliklere sahiptir ve ağız içindeki bakterilere karşı tesirli bir müdafaa sağlar. Ağız ve boğazda biriken bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur. Tuz ise iltihapları yatıştırıcı bir tesir yaratır. Şayet mevsimsel soğuk algınlığı yaşıyorsanız yahut boğazınızda tahriş hissediyorsanız, bir ölçü tuzlu nar yemeyi deneyin. Nar, içeriğindeki şekerler sayesinde iştah artırıcı bir tesire sahiptir. Lakin kimi şahıslar narın ekşi tadı pek de beğenilen olmayabilir. Nar tüketimine pek sıcak bakmayan biriyseniz, tuzlayarak tüketmenizi tavsiye ederiz. Özellikle ağır yemekler sonrası tuzlu nar yemek, bedeni rahatlatıcı bir detoks tesiri yaratabilir. Bu tüketim nizamlı bir hâl alırsa, cildinizin daha parlak görünmesine bile katkıda bulunabilir. Üstelik nar, karaciğerin daha verimli çalışmasını sağlarken böbreklerin toksin atma sürecini hızlandıracaktır. Narın içerisinde bulunan C vitamini, kış aylarında bedenimizin gereksinim duyduğu vitaminlerden biridir. Bağışıklığımızı muhafazamız gereken bu vakitlerde tuz var nar ikilisi uygun bir destekleyici olacaktır. Üstelik bu birleşim sayesinde kendinizi daha enerjik ve sağlıklı hissedebilirsiniz.